Рецепти

Кликнете тук, за да видите рецептата!

ТРУДНОСТ: Средна
ПОДГОТОВКА 30 МИН
ГОТВЕНЕ 80 МИН
ПОЧИВКА 2 ЧАСА
8 ПОРЦИИ

ЗА БЛАТА
240 г бисквити McVitie’s Digestive Original
110 г масло

ЗА КРЕМА
500 г крема сирене
25 г царевично нишесте
½ сок от лимон
100 г прясна течна сметана
1 яйце
½ шушулка ванилия
65 г захар
1 жълтък

ЗА ГЛАЗУРАТА
100 г заквасена сметана
½ шушулка ванилия
горски плодове,
колкото е необходимо
мента,
колкото е необходимо

1. Подгответе форма за торта с подвижен ринг с диаметър 22 мм, като покриете дъното с хартия за печене. Разтопете маслото и го оставете да се охлади. Сложете бисквитите McVitie’s Digestive Original в блендер и ги натрошете, докато станат на прах. Прехвърлете бисквитите и маслото в купа и ги смесете до получаване на гладка смес. Изсипете сместа във формата, притиснете добре блата и краищата с обратната страна на лъжица. Поставете в хладилника за 30 минути (или във фризера за 15 минути).

2. Сложете яйцето, жълтъка и захарта в купа и разбийте с тел до получаване на кремообразна смес. Извадете семената от половин шушулка ванилия (запазете останалата половинка) и ги добавете към кремообразната смес, като добавяте по малко от крема сиренето и не спирате да разбърквате с телта. След като сиренето се поеме от сместа, добавете лимоновия сок и царевичното нишесте. След това добавете сметаната и нежно разбъркайте кремообразната смес. Извадете блата от хладилника и изсипете сместа върху него. Печете в предварително загрята до 160 градуса фурна в продължение на 60 минути, след това продължете да печете на 170 градуса още 20 минути. След печенето оставете чийзкейка да се охлади във фурната, като оставите вратата на фурната отворена.

3. Докато чакате чийзкейка да се охлади, подгответе заливката. В купа добавете заквасената сметана и семките от останалата половин шушулка ванилия и разбъркайте с шпатула. Изсипете заливката върху чийзкейка, като я разпределите равномерно и след това оставете чийзкейка в хладилника да почине за 2 часа.

4. След като изтече времето за почивка, извадете чийзкейка и го декорирайте с горски плодове и накрая с листа от мента.

Кликнете тук, за да видите рецептата!

ПОДГОТОВКА 10 МИН
ГОТВЕНЕ 5 МИН
СМЕСВАНЕ 40 МИН
ОХЛАЖДАНЕ 1 ЧАС

4 ПОРЦИИ

СЪСТАВКИ
6 бисквити McVitie’s Digestive с черен шоколад
500 мл пълномаслено мляко
50 мл сметана
75 г жълтък
125 г захар
25 г декстроза
25 г мляко на прах
2 г брашно от рожков
60 г шоколадови пръчици
½ чаена лъжица ванилия

ЗА ГАРНИТУРА
8 бисквити McVitie’s Digestive с черен шоколад
100 г шоколадов чипс

1. Разбийте жълтъците със захарта. В тенджера загрейте млякото, млякото на прах (или ако предпочитате 25 г прясна сметана) и ванилията. Изсипете тази топла смес в разбитите жълтъци, като разбърквате с тел. Сложете всичко в тенджера и загрейте до 85 °, като не спирате да бъркате. Свалете тенджерата от котлона и изсипете сместа в много студена купа, след това добавете сметаната и брашното от рожков, като смесвате добре.

2. Изчакайте докато блата на сладоледа се охлади и го прехвърлете в кошничките на машината за сладолед за разбъркване до получаване на компактна консистенция: това обикновено отнема 40 минути (в зависимост от използваната машина за сладолед).

3. Съберете натрошените бисквити McVitie’s Digestive с тъмен шоколад и шоколадовия чипс, като разбърквате бързо до еднородна смес.

4. Сервирайте лъжичка сладолед между две бисквити McVitie’s Digestive с тъмен шоколад и украсен с шоколадов чипс.

Кликнете тук, за да видите рецептата!

Съставки
200 г бял шоколад
1 лимонова кора
2 супена лъжица лимонов сок
2 капка лимонова есенция
3 кафени чаши пудра захар
1/3 кафени чаши масло, омекнало
1 кафена чаша крема сирене
Бисквити McVitie’s Thin

В средно голяма купа смесете пудра захарта и маслото с помощта на лъжица или миксер на ниска скорост. Когато пудра захарта и маслото са добре смесени, добавете крема сиренето. Като разбърквате добавете кората от 1 лимон, 1 супена лъжица лимонов сок и лимонова есенция. Постепенно разбийте, като оставите само достатъчно лимонов сок, с който да направите глазурата гладка и лесна за намазване. Разтопете шоколада в купа на водна баня. (Не позволявайте дъното на съда да докосва повърхността на водата). Оставете да изстине докато шоколадът вече не пари при докосване. Добавете разтопения шоколад към сместа и бъркайте до пълното им смесване. Наредете нашите бисквити McVitie’s Thin в елегантна плоска чиния. Намажете сместа върху тях. Наредете втори ред бисквити McVitie’s Thin и пак намажете със сместа. Така направете 4 или 5 пласта.

Кликнете тук, за да видите рецептата!

ТРУДНОСТ: Средна

ПОДГОТОВКА 1 ЧАС
ПОЧИВКА 4 ЧАСА

8 ПОРЦИИ

ЗА БЛАТА
250 г бисквити McVitie’s Digestive Original
80 г масло
3 чаши кафе

ЗА КРЕМА
5 яйца
6 супени лъжици захар
10 г желатин
500 г маскарпоне
100 г бишкоти
3 чаши кафе
какао на прах

1. Натрошете бисквитите McVitie’s Digestive Original с помощта на миксер, добавете разтопеното масло, кафето и разбъркайте добре. Подгответе форма за торта с подвижен ринг с диаметър 22 мм, като застелете хартия за печене дъното и страните и изсипете сместа, като я притиснете добре с обратната страна на лъжица. Поставете блата в хладилника за 30 минути (или във фризер за 15 минути).

2. През това време подгответе крема, като отделите жълтъците от белтъците в две купи. Разбийте жълтъците и захарта и след като получите пухкава смес, добавете маскарпонето и бъркайте, докато се получи гладка смес. Сложете желатина в купа с вода, докато омекне, изцедете го и го разтворете за няколко минути в микровълновата с една супена лъжица вода. След като се охлади, го добавете към сместа с маскарпонето и яйцето и разбъркайте добре. Разбийте белтъците на сняг и след това ги добавете към маскарпонето, като разбъркате нежно отдолу нагоре.

3. Извадете блата от хладилника и изсипете върху него половината от крема с маскарпонето. Като потапяте бишкотите в кафе ги наредете върху крема. Покрийте бишкотите с останалата част от крема с маскарпоне. Върнете чийзкейка в хладилника да стегне за най-малко 4-5 часа.

4. След като се охлади, поръсете чийзкейка с горчиво какао на прах.

Лешников Пудинг и Original Digestive

Лешников Пудинг и Original Digestive

Лешников Пудинг и Original Digestive Продукти за 4 души Време за приготвяне: около 30 мин. Време за печене и охлаждане: 60 мин. ОСНОВА: 20 г смлени лешници 40 г краве масло 100 г захар 30 г бисквити Original Digestive 5 жълтъка 5 белтъка 1 шепа лешници за...

Шоколадова  прегръдка и Original Digestive с аромат на ванилия

Шоколадова прегръдка и Original Digestive с аромат на ванилия

Шоколадова прегръдка и Original Digestive с аромат на ванилия Продукти за 4 души Време за приготвян: около 30 мин. Време за печене и охлаждане: 2 часа 500 г тъмен шоколад 10 супени лъжици вода 3 кафени лъжици масло 400 мл сметана 4 жълтъка, 4 белтъка, ½...